Sponsorfietstocht Parijs – Alblasserdam

Mei 2013 zijn 12 wielrenners in twee dagen van Parijs naar Alblasserdam gefietst. Het doel van de fietstocht was: geld ophalen voor het kindertehuis ‘La Noi’, waar straatkinderen en kinderen uit een kansarm gezin opgevangen worden.

8 maanden van tevoren werd er met de voorbereidingen voor de fietstocht gestart. De route moest uitgestippeld worden, hotels geboekt, begeleiders gevraagd, voor eten en drinken gezorgd en niet te vergeten moesten sponsors worden geworven. Daarnaast was het voor de fietsers een intensieve voorbereiding voor wat betreft training. Een professioneel trainingsschema werd gevolgd dat ervoor moest zorgen, dat de 550 km in twee dagen gefietst kon worden.

Op de middag van Hemelvaartsdag vertrokken we naar Parijs, waar we de nacht doorbrachten. Om 05:00 uur liep de wekker af en werd het ontbijt genuttigd. Om 07:00 uur vertrokken we richting Brussel. Na een voorspoedige 300 kilometer kwamen we om 17:30 bij het hotel in Brussel aan. Na een heerlijk douche en beenmassage verslonden we heel wat kilo’s macaroni. Die avond ging iedereen op tijd naar bed om de volgende morgen weer enigszins uitgerust op te kunnen stappen.

De eerste kilometers op de tweede dag voelden wel wat stijfjes aan, maar al snel waren de spieren weer warm. De eerste vier uur was afzien omdat de regen met bakken naar beneden kwam. Het leek erg op waterfietsen. Net voor Antwerpen brak de zon weer door en werden er snel droge kleren aangedaan. Na 220 kilometer werden we door een politieauto via de brug over de Noord tot aan de kerk begeleid. Bij aankomst stonden er ruim 100 mensen ons op te wachten. Na een ruim applaus werd de cheque met de mooie opbrengst van € 14.955,00 aan de stichting overhandigd. De fietstocht is voor de wielrenners en hun begeleiders een onvergetelijke ervaring geworden. In oktober is de cheque aan het kindertehuis in Roemenië overhandigd.