Organisatie

Basic Life Support

Basic Life Support is een stichting die zich inzet voor armen en kansarmen in Roemenië.

De naam van de stichting geeft aan welke vorm van support een belangrijke plaats heeft: het voorzien in basisbehoeften, zoals voedsel, kleding en huisvesting. Ook ondersteunen we activiteiten die mensen helpen een menswaardig bestaan op te bouwen.

Geschiedenis

De stichting is opgericht in januari 2009. Van 1997 tot 2009 waren we actief als locale afdeling/werkgroep onder de naam van de S.D.O.K. (Stichting De Ondergrondse Kerk). Deze stichting was in die periode ook actief in Oost – Europa.

Door wijziging van werkveld en activiteiten binnen de S.D.O.K., was samenwerking niet langer van toepassing en zijn we per 2009 een eigen stichting.

De start van een werkgroep en later een eigen stichting was het gevolg van het deelnemen aan een reis naar Roemenië door een aantal van onze huidige teamleden. Na het zien van de grote materiële en geestelijke nood in Roemenië was de motivatie groot om hier iets in te willen betekenen.

Structuur & Omvang

Basic Life Support is een stichting die actief is in Alblasserdam.

Het bestuur van de stichting bestaat uit de volgende taken, die vervuld worden door bijvermelde personen:

Voorzitter Aad Goedegebuur
Secretaris Leonieke Goedegebuur
Penningmeester Jan Willem Bas
Algemeen adjunct Wim Goedhart
Izak van Hoven

 

 

 

 

 

 

Naast het dagelijkse bestuur zijn er een aantal vaste medewerkers, die zorgen voor de uitvoering van diversen taken, waarvan het organiseren van activiteiten de belangrijkste is. Er worden geen beloningen aan bestuursleden en vrijwilligers verstrekt.