Home Financiele verslaglegging Financieel verslag 2022

Financieel verslag 2022

ANBI  financieel verslaglegging 2022

Zoals elk jaar doen wij volgens de richtlijnen van de belastingdienst een financieel verslag over het voorgaande jaar. Het jaar 2022 is ook het jaar waarin het buurland van Roemenië, de Oekraïne werd aangevallen door Rusland. De Roemeense partners hebben ook veel hulp verleend aan de Oekraïense oorlog gedupeerden, ruim € 34.000,00 is aan hulp vanuit Roemenië naar de Oekraïne gegaan. Alles bij elkaar heeft dat de reguliere hulpverlening  waar toezeggingen voor zijn gedaan niet geschaad. Zowel de sponsoring aan de arme  gezinnen via Ecce Homo als de  toegezegde hulp aan het project in Galesu kon gewoon doorgaan. Naast deze hulp is er vorig jaar ook weer financiële  ruimte geweest om de urgente noden bij 18 gezinnen via Ecce Homo op te lossen. In Galesu kregen wij een extra hulpvraag voor de renovatie van het dak van de dagopvang van de naschoolse kinderopvang, mede door speciale giften werd dit mogelijk gemaakt.

Dit alles maakt dat wij in 2022 een record bedrag aan hulpverlening hebben besteed: € 83.873,76. Een geweldig bedrag waar wij heel blij en dankbaar voor zijn. Dit bedrag werd mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van alle kanten!

Voor onze penningmeester, Jan Willem Bas, was dit een mooie afsluiting van 19 jaar penningmeesterschap. Door drukke werkzaamheden heeft hij eind 2022 zijn functie neergelegd. Dank voor alle inspanningen en de kracht die hij hiervoor mocht ontvangen.
In de persoon van William Damsteegt mogen wij de nieuwe penningmeester verwelkomen, William is al een aantal malen mee geweest op reis naar Roemenië en heeft hierdoor affiniteit opgebouwd met Basic Life Support en mede zijn financiële achtergrond gaan wij vol vertrouwen met William in zee.

 

Financieel verslag 2022

Comments are closed.